Bülten #4 - Akbank ReFi Hackathon

Bülten #4 - Akbank ReFi Hackathon

image

Yeni teknolojiler, yalnızca finansal işlemlerdeki kazanç/kayıp ve ütopik kurgulardaki insana uzak hayallerden oluşmuyor. Aksine, daha “iyi” bir dünya için çözümler geliştirmemizi sağlayabilme potansiyeline sahip. Teknoloji bize dünyamızı onarmak için yardımcı olabilir. “İnsanlık ve gezegenimiz için kritik olan kaynakları koruyan ekonomik sistemleri nasıl kuracağımız” ve “onarıcı dönüşümü nasıl tetikleyeceğimiz” sorularını blockchain teknolojisinin yardımıyla yanıtlayan ReFi işte tam da bu noktada karşımıza bir çözüm önerisi olarak çıkıyor. Doğanın var olan pratiklerini günümüz ekonomisine yeni bir tasarı olarak getiriyor.

Akbank ReFi Hackathon

Akbank ReFi Hackathon etki ekosistemi, Web3 teknolojileri ve sürdürülebilir finansın kesişiminde dünyayı onaran çözümlerin nasıl mümkün olabileceğini birlikte deneyimlemek amacıyla yola çıktı.

Akbank ve Avalanche iş birliği ile düzenlenen hackathon 30 Eylül — 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti!

Etkinlikte, onarıcı finans konusunda çözümler üretip dünyanın onarım sürecine katkıda bulunacak yeni bir ekonomi tasarlamak isteyen takımlar bir araya geldi.

image

7 şehir ve 23 farklı üniversiteden gelen, aralarında 11 farklı blockchain kulübünün de bulunduğu 19 takım Avalance üzerinde projelerini geliştirdi.

Hackathon Projeleri

Blockchain, NFT ve Web3 gibi kavramların sürdürülebilir finansal sistemler ve toplumsal faydaya nasıl hizmet edebileceği konusunda ReFi perspektifinden yeni çözümler arayan ekipler, Sabancı Center’da 48 saatlik çalışmaları sonucu projelerini oluşturdular ve jüriye sunumlarını yaptılar.

image
image
image
image
image
image

Jüri değerlendirmeleri sonucu takımlar ödüllerini kazandı.

  • “Yerel Etki” projesiyle Chainway takımı birinci olarak 100.000 TL,
  • “MonoCarbon” projesiyle Mono Payments takımı ikinci olarak 60.000 TL,
  • “Ağaç Dikemedik Ama” ve “Granteed” projeleri ile İTÜ Blockchain ve Medipol DAO ekipleri de üçüncülüğü paylaşarak 40.000'er TL ödülün sahibi oldu.

Tüm takımları tebrik ediyoruz!

ReFi Türkiye Podcast 🎧️

🌱 ReFi Türkiye programı kapsamında , Web3 üzerine düşünen ve inşa eden öncülerle gerçekleştirdiğimiz podcast serimizin 4. ve 5. bölümleri yayında!

Web teknolojileri ile etki ekosisteminin kesişim alanlarını konu alan bölümleri Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud ve Spreaker üzerinden dinleyebilirsin. Ayrıca bölümler içinde duyacağın kodla, podcast bölümleri için özel olarak hazırladığımız NFT’leri alabilirsin! 👀

ReFi Türkiye Podcast’in 4. bölümünde, Türkiye’den çıkan en önemli ReFi projelerinden biri olan Menthol Protocol kurucu ortaklarından Selim Satıcı ile beraberiz. Menthol Protocol’un yola çıkış hikayesinin, köprü görevi gördüğü süreçlerin, karbon offsetin tanımının ve nasıl çalıştığının, karbon kredisinin ayrıntılarının, etki token’ları ile iklim pozitif olma hedeflerinin konuşulduğu bölümü buradan dinleyebilir, bölüm notlarını buradan okuyabilirsin.

ReFi Türkiye Podcast’in 5. bölümünde konuklarımız, Blockchain öğrenci topluluklarından biri olan İTÜ Blockchain Öğrenci Kulübü’nden Ulaş Erdoğan ve Merve Hatun Özcan. Blockchain ve üniversite blockchain kulüpleri, Web3’ün büyüme yolculuğu, Web3 ekosisteminde Türkiye’nin konumu, Web2 ve Web3 karşılaştırmaları üzerine kurulan sohbeti buradan dinleyebilir, bölüm notlarını buradan okuyabilirsin.

Film Önerisi

Bu haftanın önerisi Trust Machine: The Story of Blockchain belgeseli. İncelemek için burayı tıkla!